COL·LEGI D' ALBATARREC

COL·LEGI D' ALBATARREC
EL NOSTRE MENJADOR

Dades personals

11 de juliol 2010

SALSAS

SALSA DE TOMÀQUET AL PESTO

Es posa al got de la batedora 2 o 3 tomàquets madurs, un gra d' all,sal, i un bon grapat de fulles d' alfabrega.També oli d' oliva i uns pinyons. Es tritura tot i per acompanyar els plats de pasta está boníssima.


SALSA BOLONYESA

Carn picada de porc, de vedella i de pollastre, salpebrada i a la cassola amb oli d' oliva. Deixem fregir uns minuts donan-li voltes perque no s' enganxi.
Hi afegim ceba, alls, pebrot , pastanaga i tomàquet. Es deixa coure una bona estona a foc lent.S' hi pot posar un raig de vi blanc.
Es tritura tot amb la batedora i la tenim preparada per quan la necessitem.


SALSA AL PESTO

Alfábrega, un all, oli, formatge parmesà i pinyons. Una mica de sal.
Es tritura tot i s' afegeix pinyons torrats sensers. Per acompanyar la pasta es exquisita.


SALSA AL PORTO

Aquesta salsa es per acompanyar el filet de vedella. L' utilitzo per ocasions especials.
Un litro de porto es fa bullir unes dues hores a foc lent, fins que redueixi a la mitat. s' hi afegeix dues cullerades de sucre i es continua la reducció. Ha de quedar la consistencia com si fos una mel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada