COL·LEGI D' ALBATARREC

COL·LEGI D' ALBATARREC
EL NOSTRE MENJADOR

Dades personals

31 de juliol 2010

AVUI TOCA PEIX

PEIX AL FORN
AQUESTA VEGADA HO FAIG AMB FILETS DE Pang .
Vaig posar A LA LLAUNA DE L ' FORN UNA BASE DE PATATA I ceba MOLT Fineta , SAL , Pebre , UN RAIG D ' OLI , I UNA MICA DE VI BLANC . PER SOBRE HI Poso ELS FILETS DE Pang , SALPEBRATS , I AMB UNA PICADETA D ' ALL I JULIVERT.UN RAIG D ' OLI D ' OLIVA I AL FORN UNS 20-25 MINUTS I JA ESTÀ .
LA Cocci DEL FORN , Sembla SER QUE ES DE LES MES SANES.PER aquest motiu, Mirem DE FER - HO SEMPRE QUE podem .

30 de juliol 2010

VERDURA VAPOR

A L'ESCOLA , TOTA LA VERDURA LA FEM AL FORN , AL VAPOR , PER AIXÒ ÉS MOLT SANA I GUSTOSA.CAL MOLT POCA SAL , JA QUE NO ÉS degustar AMB L ' AIGUA DE LA Cocció I CONSERVA TOTS ELS nutrients . NOMES CAL posar -LA A LA LLAUNA DE L' FORN A 100 º , EL TEMPS necessari, SEGONS LA VERDURA QUE FEM. TAN ÉS mongetes, MENESTRA O bròquil SEMPRE ACOMPANYAT AMB PATATA , També AL VAPOR .
Despres, AL PLAT , LI Posem UN RAC D ' OLI D ' OLIVA CRU , I ALS NENS ELS HI AGRADABLE MOLT .

28 de juliol 2010

LLOM A LA PLANXA

POSO SAL AL LLOM I EL POSO A LA PLANXA BEN CALENTA. VOLTA I VOLTA.
EL VAIG POSANT A UNA SAFATA DE FORN.CADA TALL DE LLOM EL PINTO AMB UN PINCELL AMB UNA PICADA D' ALL I JULIVERT. QUAN ESTÀ TOT CUIT, HI POSO A LA SAFATA UNA MICA DE BROU DE CARN I AL FORN TAPAT 1/2 HORA.
ES POSA MOLT TOVET, I EL SUC QUE QUEDA, ELS AGRADA MOLT. NO ES CANSEN DE SUCAR-HI PA.

CIGRONS ESTOFATS

ES POSEN ELS CIGRONS AMB AIGUA I SAL EL DIA D' AVANS.
FAREM UNA PICADA AMB MOLTES VERDURES: CEBA, PORRO, ALLS, PASTANAGA,PEBROT VERT, PEBROT VERMELL, JULIVERT,TOMÀQUET, TIMÓ, SAL, OLI I UN VAS DE VI BLANC.TOT AIXÒ TRITURAT AMB LA BATEDORA.
AQUESTES VERDURES TOTES EN CRU. HO TIREM DINTRE DE L'OLLA DELS CIGRONS, AMB UNA MICA DE BROU DE CARN, O SI NO EN TENIM, AIGUA AMB UNA MICA D' AVECREM, QUE COBREIXIN ELS CIGRONS. HA DE BULLIR A FOC LENT 2 HORES BONES. ALS NENS ELS AGRADEN PERQUE TENEN EL GUST DE TOTES LES VERDURES, PERÒ NO LES TROBEN. SEMBLEN QUE SIGUIN NOMÉS AMB TOMÀQUET.SON SANS, NUTRITIUS,I GUSTOSOS.

20 de juliol 2010

PASTÍS 3 XOCOLATES


INGREDIENTS:
150gr. xocolata negra
150gr. xocolata amb llet
150gr. xocolata blanca
100gr. de sucre
750ml. de nata líquida
750ml. de llet
3 sobres de quallada
1 paquet de maries
60gr. de mantequilla

Per fer-lo amb la termomix. 1. Para preparar la base:
• Triturar las galletas con tres pulsaciones de turbo y 30 seg. a velocidad 9.
• Añadir la mantequilla troceada 60 g. y un chorrito de leche. Mezclar 5 minutos a 70º velocidad 3.
• Verter sobre un molde desmontable, esparciéndola muy bien por toda su base, y meter en el frigorífico para que se endurezca. Con la mano aplastar bien la masa, para que quede lo más regular posible.
2. Para preparar la tarta:
• Ponemos el chocolate negro, 50 grs. de azúcar, 250 ml. de leche, 250 ml. de nata
y un sobre de cuajada. Mezclar 7 minutos, temperatura 90º, velocidad 5.
• Volcar sobre la base de galleta.
• Poner el chocolate con leche , 50 grs. azucar, 250 ml. de leche, 250 ml. de nata y un
sobre de cuajada, todo 7 minutos, 90º, velocidad 5.
• Volcar sobre la capa anterior de chocolate negro.
• Poner el chocolate blanco, 250 ml. de leche, 250 ml. de nata y un sobre de cuajada, todo 7 minutos, 90º, velocidad 5. ¡Ojo! Este chocolate ya no lleva azúcar, porque de por sí es ya bastante dulce.
• Volcar sobre la capa anterior de chocolate con leche.
• Dejar cuajar, sin moverlo del sitio. Luego, meter en la nevera, hasta el día siguiente.

Sugerencias:
• Lo ideal es hacer la tarta de un día para otro.
• No hay que dejar enfriar entre capa y capa. El tiempo trascurrido en la preparación de la siguiente es suficiente para que la de abajo haya cuajado ligeramente, de forma que no patine la siguiente capa.
• Hay que verter la segunda y la tercera capa poniendo una cuchara debajo del chorro y moviéndola alrededor a la vez que vas echando el chocolate, para que caiga con suavidad y no estropee la capa de abajo.
• Para sacar mejor la tarta de su molde, yo la meto en el congelador un cuarto de hora antes y al quitar el aro con cuidado queda perfecta.
• El vaso de la Thermomix se aprovecha para preparar los dos primeros chocolates, pero para la preparación de la capa de chocolate blanco, es mejor lavar el vaso para que nos quede perfecto de color.

18 de juliol 2010

COCA DE POMA



És la MATEIXA recepta que la coca de pinyons , però en lloc de posar - hi pinyons , hi posem poma tallada a llesquetes Fins totes dreta , una al costat de l ' altra , sucre per sobre i una mica de ametlla picada. EXIT Assegurat ! !

15 de juliol 2010

CONFITURA DE SINDRIA



Aquesta recepta , me la va passar la meva amiga Cecilia d ' Alcoletge,
i l' he fet varies vegades perqué és molt bona .
Es fa amb la pela de la sindria , amb la part blanca. És Treu la part verda , i la part blanca és trenca a cuadrets , és posa a la cassola amb el suc d ' una llimona i La meitat del seu pes de sucre . És deixa bullir a foc lent de 3 a 4 hores i ja està .

PASTÍS DE LA FABIOLA



Aquest pastís l' han fet els meus nets, amb ajuda de la Mireia.
Ingredients: 3 ous
6 cullerades soperes de sucre
100 gr. de coco ratllat.
1 paquet de maries.
1 vas de llet.
Lacasitos per adornar.
Es monten les clares dels 3 ous a punt de neu. A part, barregem els rovells amb el sucre i el coco ratllat.
Per montar el pastís, agafem una maria, la suquem a la llet, i posem una cullerada de la barreja de rovell, coco i sucre.Repetim el procés, fins que s' acabi la barreja, col·locant-les una al costat de l' altra de forma vertical.
Ho cobrim tot amb la clara montada. Per sobre coco ratllat, i ho decorem amb lacasitos.

14 de juliol 2010

REFRESC GELAT "sorbete" DE FRUITES VARIADES


Avui he parlat amb el meu amic Emiliano , i m' ha dit que he de posar cantitats , i com que me l' aprecio molt, li he fet cas .
Emiliano , va per tu !
Ingredients : 200 gr . de Sucre
             la pela d ' una llimona
             2 Llimones Pelades sense la part blanca, ni llavors .
             el suc de dues taronja
             2 pomes Pelades i trocejades
             1 clara d ' ou congelada ( per evitar salmonel )
             2 safates de glasons .
             1 vas d ' aigua freda .

S ' ha de tenir alguna màquina que trituri el gel . Jo ho pòso tot a la termomix , tot junt , ben triturat i ja tenim el xarrup .
BONISSIM I MOLT refrescant! !

Us he de dir, que al Mercadona venen clara d' ou pasteuritzada, que va molt bé per fer aquestes coses.

13 de juliol 2010

FIDEUS A LA CASSOLA

És fregeix costella de porc i llonganissa trossejada petiteta , amb oli d ' oliva , és posa sal i pebre , és deixa ben rosseta.S ' Afegeix ceba i alls , también a trossos ben petits , una copa de vi blanc i tomàquet triturat . És deixa coure uns 10-15 minuts .
S ' Afegeix els fideus , i és dona unes voltes , desprès l ' aigua bullint , Fins que cobreixi els fideus i una mica mes. És deixa bullir uns 12 minuts , i ja està . Han de quedar una mica caldosets .
Als nens els agrada Molt roster la costella . He de mirar que hi Hagi almens uns trocets per cada plat.I a cada plat ha d'haver els Mateixos trossos sino s' enfaden. Ho controlen tot .

GASPATXO DE MELÓ

REFRESCANT, ORIGINAL, FÁCIL DE FER, EXQUISIT...
JO HO POSO TOT A LA TERMOMIX, PERO HO PODEU FER AMB UNA BATEDORA.
UN MELÓ, UN TOMÀQUET, UNA SEVA TENDRA, MOLLA DE PA, OLI D' OLIVA,SAL,PEBRE I UNA MICA DE VINAGRE.ES TRITURA TOT, ES POSA A LA NEVERA QUE ESTIGUI BEN FRESQUET, I A L' HORA DE SERVIR, S' HI POSA ENCENALLS DE PERNIL PER SOBRE.

11 de juliol 2010

PASTÍS DE PEIX

Jo ho faig amb filets de panga, perque no tenen cap espína, i amb els nens s' ha de vigilar molt.
Poso els filets de panga i unes gambetes pelades a la llauna del forn salpebrat tot i amb una picadeta d' all i julivert. Ho deixo coure 10 minuts a 175º.
Ho trec del forn, i ho deixo refredar una mica. Ho barrejo amb ou líquit,(vosaltres ho podeu fer amb ous normals,)i afegeixo una mica de nata líquida i una mica de pa ratllat, per agafar una mica mes de consistencia.
Poso paper de forn a la llauna, sucat d' oli amb un pincell, i a sobre la barreja preparada. Ho rectifico de sal i al forn 10 minuts a 180º, fins que qualli, i estigui una mica daurat.
Ho trec del forn i estiro el paper, per tal que caigui el preparat damunt del taulell.(Amb el paper a sota).
Amb molt de comte, l' enrotllo com si fos un braç de gitano.El paper va molt bé per fer aquest pas. Ben enrotllat, el poso a la nevera un ratet. Quan el trec, el tallo a rodones, i l' acompanyo amb enciam i salsa rosa. Es un plat que es menja fred. Es refrescant, sa,complert i molt bo. Un altra manera de menjar peix.

FIDEUÀ

Fregim a la paellera uns alls, quan estiguin una mica daurats, els retirem. Fregim les gambes i les retirem.Amb el mateix oli fregim la sipia i els calamars, els deixem a foc lent perque estiguin tovets i els retirem.Desprès afegim els fideus, i anem donan-li voltes, fins que estiguin ben rossos.
Per altra banda, fem el fumet: Un bon sofregit de verdures, alls, ceba, pebrot,porro i una mica de tomàquet.Hi afegim aigua i peix per fer el fumet: cap de rap, caps de gambes, o peix de roca, el que tinguem. Es deixa bullir 1/2 hora, es cola i s'afegeix als fideus, així com la sepia, les gambes i els alls que teniam reservats. Es deixa agafar el bull, es posa en una llauna de forn, i s'acava la cocció al forn, fins que els fideus estan cuits.
S' acompanya amb all-i-oli.

Pastís de tiramisú

Aquesta recepta l'ha fet el meu nebot Balta, i ha sigut un èxit.
Ingredients:
4 ous
500 gr de formatge Mascarpone
6 cullerades de Nescafe
150 gr de sucre
Licor de cafè (Ammaretto)
Melindros amb xocolata

Elaboració:
Separem les clares dels ous de les iemes. Montem les clares a punt de neu.
Per altra banda, afegim el sucre a les iemes i ho barrejem ben barrejat. A continuació afegim el formatge Mascarpone. Un cop tenim la mescla, afegim un rajolí del licor.
Barrejem les dos mescles.

Dissolem el cafè amb 400 ml d'aigua, afegint-hi una mica de sucre.
Suquem els melidros en el cafè de manera que quedin ben amerats i els col·loquem en una safata cobrint tota la base.
Cobrim els melindros amb una capa de la mescla previament preparada.
Repetim l'operació afegint una altra capa.
Cobrim la superficie generosament amb cacau en pols.
Ho fiquem a la nevera com a mínim un dia sencer, per aconseguir una bona consistència.

SALSAS

SALSA DE TOMÀQUET AL PESTO

Es posa al got de la batedora 2 o 3 tomàquets madurs, un gra d' all,sal, i un bon grapat de fulles d' alfabrega.També oli d' oliva i uns pinyons. Es tritura tot i per acompanyar els plats de pasta está boníssima.


SALSA BOLONYESA

Carn picada de porc, de vedella i de pollastre, salpebrada i a la cassola amb oli d' oliva. Deixem fregir uns minuts donan-li voltes perque no s' enganxi.
Hi afegim ceba, alls, pebrot , pastanaga i tomàquet. Es deixa coure una bona estona a foc lent.S' hi pot posar un raig de vi blanc.
Es tritura tot amb la batedora i la tenim preparada per quan la necessitem.


SALSA AL PESTO

Alfábrega, un all, oli, formatge parmesà i pinyons. Una mica de sal.
Es tritura tot i s' afegeix pinyons torrats sensers. Per acompanyar la pasta es exquisita.


SALSA AL PORTO

Aquesta salsa es per acompanyar el filet de vedella. L' utilitzo per ocasions especials.
Un litro de porto es fa bullir unes dues hores a foc lent, fins que redueixi a la mitat. s' hi afegeix dues cullerades de sucre i es continua la reducció. Ha de quedar la consistencia com si fos una mel.

ARRÒS A LA MILANESA

Es fa un sofregit amb trocets de carn magra, llonganissa i pit de pollastre. Quan està rosset, hi afegim ceba, porro, pebrot, alls i tomàquet, tot passat per la batedora i deixem coure uns minuts.
Hi afegim l' arròs, li donem unes voltes i per últim, el brou de carn que tindrem preparat i bullint. Ho deixem coure tot uns 18 minuts, hi posem formatge ratllat, ho tapem i deixem reposar 10 minuts.

COCA AMB PINYONS

Primer de tot, s' ha de buscar una bona pinada,s'han de collir les pinyes,treure els pinyons, trencar-los i guardar-los.
Apart dels pinyons, necessitem:
3 ous
1 iogurt de llimona
1 iogurt d' oli de girasol
2 iogurts de sucre
3 iogurts de farina
1 sobre de royal
pell de taronja i de llimona ratllada
un rajolí d' anís.
Tot això es barreja i es posa amb una llauna amb paper de forn sucat amb oli. Per sobre una bona capa de pinyons i sucre.
Al forn, a 180º uns 25 minuts
BONISSIMA!!

ESTOFAT DE VEDELLA


Necessitem Moltes verduretes : ceba, alls , porro , pastanaga , pebrot , tomàquet natural , un Polsim de timó , romer , vaig veure blanc , aigua i sal.Tot Això , en cru , és tritura con la batedora i és reserva.
Per altra banda, posarem la carn a la cassola amb sal i una mica d ' oli i ho courem a foc fort perque agafi color , il ' anirem remenant .
Després , hi posarem els verdures reservades , AIXÍ com unes fulles de llorer . Tot a foc lent , Fins que la carn estigui toveta . Avans d ' acabar de coure , afegirem patates o xampinyons .

TRUITA DE PATATES

Es posa a la llauna del forn, patata i ceba tallada petiteta i amanida amb oli i sal. Es cou al forn uns 20 minuts, fins que está dauradeta.
Es baten els ous, (jo faig anar ou líquit) s'hi posa una picadeta d' all i julivert i sal. Es barreja amb la patata i la ceba que teniam cuits. Es torna a posar a la llauna del forn i a coure uns 10 minuts fins que està quallada.
Es molt sana i molt bona. Es sol acompanyar d' amanida d' enciam amb taronja i poma.

MACARRONS CAMPEROLS

Es bullen els macarrons amb aigua, sal i un rajolí d' oli.
Es fa un bon sofregit a foc lent, amb tota classe de verdures: ceba,porro,pebrot verd, pebrot vermell, pastanaga,alls,i una poma.
Després s' hi posa tomàquet i una mica de timó.S' afegeix la sal corresponent. Quan está tot cuit, es tritura amb la batedora i es barreja amb els macarrons. Formatge per sobre i uns minuts a gratinar.
COMENTARI DELS NENS: Que bons aquestos macarrons amb tomàquet, sort que no tenies verduretes, oi Teresa?
Als nens no els agrada trobar les verdures per dins.

09 de juliol 2010

TORRADETES


Torradeta AMB Formatge FILADÈLFIA I Confitura de SINDRIA AMB NOUS

Feu llesquetes de pa i torreu -les al forn .
I poseu per sobre formatge cremes, confitura de sindria i nous trencades per sobre.
Una delícia !
Confitura de sindria : És fa amb la part blanca de la sindria.La part que és llença . La peleu , és a dir , es li treu la part exterior verda , i la part blanca, una vegada trossejada , és pesa . La meitat del seu pes és posa de sucre , el suc d ' una llimona , ia bullir 3 o 4 hores a foc lent . Bonissima !

BOMBONS DE PERNIL





BOMBONS DE PERNIL

Es tallen cuadradets de paper film.
Per sobre un tall de pernil finet, (ha de ser mes petit que el paper film), Sobre el pernil, formatge filadelfia i mitja nou.
S' embolica tot amb el film, donan-li forma rodona. Es deixa a la nevera dues hores, perque agafi la forma.Es pot fer el dia avans.
Després es treu el film i es posen amb capsules de trufes, per que semblin bombons. Jo, els vaig acompanyar amb una crema de meló.
SUPER ORIGINAL I SUPER BO.
La recepta d' aquestos bombons la vaig treure de un bloc que es diu química culinaria.

ESPAGUETIS CARBONARA

Es bullen els espaguetis amb aigua, sal i una mica d' oli.
Per altra banda es fa un sofregit amb ceba molt petiteta, bacon i pernil tallat molt petit.Es deixa uns minuts. Desprès, s' afegeix la nata i es deixa agafar el bull.
S' escorren els espaguetis i s' hi tira sa salsa per sobre, es dona unes voltes, i a menjar...

08 de juliol 2010

PER FER LA PASTA A CASA

PER FER LA PASTA A CASA
Podeu fer la pasta fresca a casa, no costa res. Es tarda més a anar al super a comprar un paquet de tallarins que no pas fer-los vosaltres. I estàn super bons!
Us dono la recepta:
Dos ous, 200gr. farina.
Amasseu les dues coses amb les mans. S' embolica amb film i es deixa a la nevera 5 minuts. S' esten amb el curró, fins que quedi ben finet. S' enrrotlla com si fos un bras de gitano, i es talla amb un ganibet ben afilat llesquetes. I s' estiren, i ja tenim els tallarins fets, que només hem de bullir 5 minuts amb aigua i sal.
Després podem preparar alguna salsa i a menjar.
També venen uns aparells per tallar la pasta a les ferreteries, i no son gaire cars (20 euros) i veureu quina diferencia.
Yo, la he comprada. i alguna vegada, he fet així els tallarines pels nens del cole, i us asseguro que son uns quants. Els agraden molt.
Quan amasseu els ous i la farina, podeu afergir-hi una mica de salsa de tomàquet, o uns espinacs triturats,per fer pasta de colors...o lo que la vostra imaginació permeti.

PASTA

ESPAGUETIS AMB TONYINA
Es bullen els espaguetis, amb aigua, sal i oli.
Es fa un sofregit amb molta ceba. Quan està poxadeta, s' hi posa la tonyina, es deixa 5 minuts al foc. Tomàquet fregit i triturat tot amb la batedora.
Es barreja amb els espaguetis. i a menjar. BONISSIM!