COL·LEGI D' ALBATARREC

COL·LEGI D' ALBATARREC
EL NOSTRE MENJADOR

Dades personals

07 de maig 2011

FRICANDO DE VEDELLA

Es un plat molt antic, el feien les nostres avies. I ara que jo també soc ávia, el faig pels meus nets, fills, marit, no cal dir que està bonissim!!!. La vedella queda molt tendreta i es desfà a la boca. S' acompanya amb un sortit de bolets, i no hi poden faltar els moxarnons.
Es salen els bistecs de vedella, s' enfarinen, i es fregeixen. Es van posant sobre paper absorvent, i desprès a la cassola.
Es fa un bon sofregit amb ceba, alls, porro, pebrot i tomàquet natural, tot a foc lent. Hi afegim unes fulletes de lloré, i un bon raig de vi blanc. Quan això està ben poxadet, es cola, i es tira per sobre la vedella. S' afegeix si cal una mica de brou de carn.
Es fa una picada, amb avellanes, ametlles, alls , julivert i una mica de pa torrat.
Es tira a la cassola.
Es netegen els bolets, es fregeixen amb uns alls, i es tiren a la cassola. Es deixa tot que coigui a foc lent fen xup-xup fins que la vedella està tendra.
Hi va molt be i dona molt bon gust també unes gotetes d'anís.
Aquest guisat, es pot fer el dia d' avans, i al reposar, encara està mes bó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada